top of page

Ontdekken

Uniek anders, altijd zoekend en vaak rechtstreeks van de bron, ontdek je bij Ultrafood optimale voedingselementen voor jouw lichaam, jouw geest, jouw welbevinden en jouw immuniteit. De kwaliteit van onze functionele voeding componenten is dat ze naast primaire bron van metabolische voeding ook werken voor je persoonlijke verzorging.

Ontspanning

De Mineraal Mens

Leven zoals we dit kennen vereist vloeibaar water, energie en organische moleculen. Deze organische moleculen zijn mineralen. De directe link tussen het mineralenrijk en de mensheid is het plantenrijk. Alleen planten zijn in staat om mineralen te extraheren en op te nemen uit de bodem als ze groeien. 

Van mineralen en spoorelementen is het belangrijk dat ze zijn afgeleid van natuurlijke bronnen waar ze gebalanceerd zijn en in ionische form. In vloeibare vorm werken ze bovendien veel beter dan in pil of capsule vorm.

Waarom is eenvoudig uit te leggen.

Een volledig spectrum van mineralen is de maatstaf voor functionele voeding maar niet het totale antwoord op een uitstekende gezondheid. 

Niets werkt als Water

Talrijke anorganische verbindingen, zoals metalen en mineralen, maken deel uit van de aardkorst. Een van die anorganische verbindingen is water. Water is een universeel oplosmiddel voor een grote groep verbindingen. Het leven zoals we het kennen vereist vloeibaar water, energie en organische moleculen. 


Alle essentiële voedingsstoffen kunnen worden verkregen uit voedsel en goede voedingssupplementen van de bron. Er zitten geen essentiële voedingsstoffen in kraanwater waarvan mensen afhankelijk zijn. Gedestilleerd water is het grootste oplosmiddel op aarde. Het is ook het enige water dat in het lichaam kan worden opgenomen zonder de weefsels te beschadigen. Het werkt pas echt goed als je dit water elektrolyt maakt door het toevoegen van vloeibare ionische mineralen.

Glazen water
Close up van water in beweging

Water en Mineralen 

Water is H2O en niets anders.  

Van alle verschillende soorten water is er slechts één soort water dat je lichaam lust en dat is gedestilleerd water. Water zuivert je lichaam. Water is als drager van mineralen en spoorelementen onmisbaar voor het functioneren van je lichaam.  

De enige mineralen die het lichaam gebruikt, zijn de organische mineralen afkomstig uit plantmateriaal zoals fruit, kruiden en groenten aangevuld met mineraalsupplementen van organische oorsprong.  

Die essentiële mineralen vind je ook terug in de vloeibare ionische mineraal druppels van Trace Minerals.

Essentiële Elektrolyten

Mineralen en sporenelementen dienen in relatieve balans voor te komen in vloeistoffen, cellen, organen en weefsels van het lichaam. Elektrolyt water vervoert namelijk de essentiële elementen als mineralen en vitaminen in levende systemen waardoor ze functioneren zoals ze dit doen.


De belangrijkste manier om het lichaam te voorzien van een breed scala aan ionische mineralen is via planten die zijn gekweekt in een voedingsstoffenrijke grond. Je kunt je lichaam ook de benodigde ionische mineralen en elektrolyten geven door te kiezen voor ionische mineralen van goede bron. 

Woest stromend water met rotsen
Close up van kiemplantjes in aarde

Fantastisch Fulvinezuur

Fulvic Acid of fulvinezuur is van nature de perfecte component voor transport van mineralen naar levende cellen. Dit komt omdat fulvinezuur zich bindt met mineralen en andere moleculen en deze transformeert. Omdat fulvinezuren worden gevormd door afbraak van ooit levende materie, bevat fulvinezuur verborgen schatten uit het verleden in de ideale plantvorm uit het eigen recyclingproces van de natuur.


Fulvinezuur bevat meestal 75 of meer mineralen en sporenelementen als onderdeel van de moleculaire complexen. Het zijn deze fulvinezuurcomplexen die essentieel zijn voor de gezondheid van planten en in het verlengde voor dieren en mensen.

Maifaniet en Water 

Maifaniet stenen zijn gefossiliseerde mineralen van vulkanische oorsprong die over tienduizenden jaren zijn gevormd. Deze bijzondere minerale steen wordt al eeuwenlang gebruikt in de Japanse en Chinese geneeskunde. Maifaniet wordt gevonden in Binnen-Mongolië en wordt gebruikt bij voedselverwerking, tuinieren, landbouw, cosmetica, waterzuivering en watermineralisatie. 


Maifaniet is sterk adsorberend en bekend om het verwijderen van zware metalen en andere onzuiverheden uit water. Tegelijkertijd komen er mineralen vrij. Hierdoor is het een ideale steen voor het mineraliseren van zuiver water.

Detailfoto van brokken Maifaniet
De Altairegio van Rusland en Mongolië, natuurlijke vindplaats van Shilajit.

Full spectrum Shilajit

Shilajithars is een natuurlijke stof die in Azië al duizenden jaren als voedingssupplement wordt gebruikt. Shilajit wordt gevormd door de tijd en ontstaat door de eeuwen heen waar het als het ware door de rotsen heensijpelt. 
 

In pure vorm is shilajit een kleverige substantie die voornamelijk wordt aangetroffen in de rotsen van de Himalaya in Nepal en in de Altairegio van Rusland en Mongolië. Shilajit bevat vrijwel alle micronutriënten die het menselijk lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. 

De ontbrekende Omega

De belangrijkste Omega-3 vetzuren zijn EPA, DHA en DPA. Ze helpen bij de celmembraanstructuur en hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Vooral vette vissen zijn rijk aan EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). De ontbrekende Omega die vaak onbenoemd blijft is DPA (docosapentaeenzuur).

Ons lichaam kan enkel kleine hoeveelheden DPA produceren. De wilde zalm is één van de rijkste DPA bronnen die de oceaan te bieden heeft. Onze wilde zalm olie is een full spectrum olie met 11 verschillende Omega-3 vetzuren waaronder Omega-7 en Omega-9 vetzuren en bevat maar liefst 9% DPA.

Hard stromende rivier met rotsen, kraamkamer van de wilde zalm
Aloë Vera plant

Multi-tasking Magnesium 

Magnesium is een cruciale maar vaak over het hoofd gezien mineraal. Dit is niet verwonderlijk aangezien magnesium een sleutelrol speelt in maar liefst 325 enzymreacties in het lichaam. Van energieproductie tot cholesterolbeheersing is magnesium een ware multitasker voor een optimale gezondheid.


Groene groenten, zeewieren, noten, zaden en pure chocolade staan bekend als magnesiumrijk voedsel. Met de juiste functionele voeding en slimme suppletie kun je de magnesiumvoorraden van je lichaam op natuurlijke wijze verbeteren. De meest zuivere magnesium, in de vorm van magnesiumchloride, wordt gewonnen uit de Zechstein zee en het Great Salt Lake (Utah)

Biofotonisch Violet glas

Violet glas is een diep gekleurd, bijna ondoorzichtig glas dat op natuurlijke wijze het spectrum van zichtbaar zonlicht filtert en alleen infrarood en UVA-licht of 'violet' licht doorlaat. 

De biofotonische werking van violet glas zorgt ervoor dat de smaak, de kleur en de geur van natuurlijke producten langer goed blijft.

Als voedselopberger is biofotonisch violet glas 100% duurzaam, herbruikbaar en gemaakt om te (be)houden.
 

Detailopname van violet biofotonisch glas
Olijfboomgaard

EVOO en Polyfenolen

Extra vierge olijfolie (EVOO) wordt gewonnen door halfgerijpte olijven van de smaakvolle, enkelvoudig onverzadigde olie het eerst te persen. De smaak, kleur en geur van olijfolie kan sterk variëren. Dit is afhankelijk van verschillen zoals het jaarlijkse klimaat, de cultivar (variëteit), het groeigebied en de toestand van het gewas.  

 

De meest gezonde EVOO komt uit Sicilië. Van deze plek met olijfbomen die meer dan tien eeuwen bestaan, hebben de polyfenolen in deze olijfolie een waarde van 1000. Waar veel olijfolies zichzelf al prijzen met waardes van rond de 500 is dit een unicum. De polyfenolen van deze handgeplukte wilde olijven staan voor alles wat goed is aan olijfolie. 

Vloeibaar Honing goud 

Mānuka honing is de gouden standaard van honing. Mānuka honing wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen uit de karakteristieke nectar van de geurige bloem van de Mānuka-plant (Leptospermum scoparium).  

Manuka honing is een superfood rijk aan aminozuren, vitamine B & C, antioxidanten, mineralen, eiwitten, koolhydraten en bioactieve stoffen.  

Methylglyoxal, kortweg MGO, is de organische verbinding die verantwoordelijk is voor de sterke antibacteriële eigenschappen van deze honing.

Honingbijen in een korf
bottom of page