top of page

Biofotonisch violet glas

Zonlicht is nodig voor (bijna) alle levende wezens en essentieel voor je gezondheid. Zonlicht staat echter ook voor het verval van plant, dier en mens. De essentie van natuurlijke producten wordt beter behouden door blootstelling door zonlicht te weren.


Biofotonisch glas maakt dit mogelijk door het blokkeren van het schadelijke zichtbare lichtspectrum, terwijl ultraviolet (antibacterieel) en infrarood (activerend) licht wordt doorgelaten. Het resultaat is een bewaaroplossing van glas met een langere houdbaarheid en revitalisatie van natuurlijke producten.


Biofotonisch glas met lichtspectrum

De conserverende kenmerken van violet glas zijn niet nieuw. De ontdekking van de speciale beschermende eigenschappen van violet glas is terug te voeren naar het oude Egypte. Waardevolle oliën en natuurlijke geneeskrachtige producten werden bewaard in goudkleurige of violet glazen potten. Het leidt geen twijfel dat men toen al het belang van licht en energie bij het in stand houden van leven onderkende.


Eigenschappen van violet glas


· Behoud van bioactieve bestanddelen en gezondheidsvoordelen

· Beschermt tegen licht waardoor formules stabiel blijven en werking behouden

· Laat violet, UVA en infrarood licht door en vermindert de oxidatiesnelheid

· Verhoogt de potentie van opgeslagen ingrediënten

· Remt chemische schade en veranderingen in moleculaire structuur

· Duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar


Het is de biofotonische werking van het diepgekleurde (bijna zwarte) violet glas die ervoor zorgt dat smaak, kleur en geur van natuurlijke producten langer goed blijven.


Stopflessen van biofotonisch violet glas

Violet glas werkt beschermend en kwaliteit bevorderend voor hoogwaardige producten en (verse) organische stoffen. Als voedselopberger is biofotonisch violet glas 100% duurzaam, herbruikbaar en gemaakt om te (be)houden.


Violet glas wetenswaardigheden

  • Biofotonica is de studie van de relatie tussen licht, energie en leven. Het woord is een samenstelling van de Griekse woorden ‘bios’ en ‘phos’ (foton) respectievelijk leven en licht.

  • Violet is een kleurperceptie die ontstaat wanneer een monochromatisch licht door ons oog zowel als rood als blauw wordt gezien.

  • Violet glas bestaat uit mineraaloxiden en silica. De violetkleur van het glas wordt bereikt door het toevoegen van het metaaloxide mangaan in de mix.

  • Biofotonisch violet glas filtert op natuurlijke wijze het spectrum van zichtbaar zonlicht en laat alleen infrarood en UVA-licht of 'violet' licht door.

  • Violet glas laat 25%-45% van licht toe in het bereik van 380-420 nanometer. Dit betreft de violet en UVA-frequentie en ongeveer 60% van de infraroodfrequentie tussen 730-1050 nanometer.

Biofotonisch violet glas transmission curve

  • Het zijn de ultraviolet en infrarood delen van het lichtspectrum die de organische moleculen van de opgeslagen producten van energie voorzien en tegelijk bescherming bieden tegen afbraak die ontstaat door blootstelling aan zichtbaar licht.

  • Biofotonisch violet glas zorgt ervoor dat de smaak, kleur en geur van natuurlijke en organische producten langer goed blijven en werkt als een natuurlijk conserveringsmiddel.

Comments


bottom of page