top of page

Van mineraal naar mens

Het leven zoals we dit kennen vereist vloeibaar water, energie en organische moleculen. Deze organische moleculen zijn mineralen. Mineralen zijn de voedingstoffen uit de bodem waarvan wij leven. Ze komen via bodemvorming en bewerking door planten tot ons.


Als landbewoners is onze direct link met mineralen via de planten die in staat zijn om die mineralen uit de bodem te extraheren en te assimileren als ze groeien. Onze secundaire link is van vlees van dieren die planten eten. Van mineralen en spoorelementen is het belangrijk dat ze zijn afgeleid van natuurlijke bronnen waar ze gebalanceerd zijn en in ionische form.

Handen die een kiemplantje vasthouden

Mineralen zijn extreem belangrijk voor je welzijn. Voor een hele grote periode zijn ze echter teveel als vanzelfsprekend genomen. Tot een paar jaar geleden had niemand het over het belang van dé essentiële bouwstenen waaruit ongeveer 96 procent van ons lichaam bestaat.


In deze tijden genieten mineralen van een enorme populariteit. Voor iedere mineraal is er wel een potje capsules maar werkt het wel zo? Daarom is het alleen al verstandig dat je meer te weten komt over hoe mineralen werken.


Weet je dat geen mineraal in z’n eentje opereert? Mineralen hebben het meeste baat als ze komen van een natuurlijke bron en in balans zijn met andere elementen waarmee ze interageren.


Alleen de ionische vorm, de rechtstreekse bron, de juiste dosering en genuttigd in de natuurlijke omgeving - in synergie met natuurlijke helpers, niet synthetisch - maakt mineralen meesterlijk voor je gezondheid.


Een volledige spectrum van mineralen is de maatstaf voor functionele voeding maar niet het totale antwoord op een uitstekende gezondheid. Zonder mineralen en niets anders, inclusief vitamines en enzymen, zal niets je gezondheid ten goede komen.


Comments


bottom of page