top of page

Water en mineralen

De basis voor het gezond functioneren van je lichaam is water. Om 100% gezond te zijn, zal je lichaam vrij moeten zijn van afzettingen van anorganische mineralen die je binnenkrijgt door het drinken van verschillende soorten water zoals kraanwater of bronwater.


Anorganische mineralen, naast alle andere lichaamsvreemde stoffen, vormen afzettingen in slagaders, verstoppen spijsverteringskanalen en belemmeren de bloedcirculatie en tasten vitale organen en vervuilen het menselijk lichaam over de jaren met gevolgen die je misschien niet onderkende.


Een van die gevolgen wordt besproken door Bas Bloem van de Universiteit van Nederland (2021): Waarom krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

De oplossing komt aan bod aan het einde van lezing: “Houd je omgeving schoon van giftige stoffen”.


Helaas. Je weet nu dat de omgeving schoonhouden niet meer gaat lukken. Veel van die anorganische mineralen zijn in water komen te zitten door de toepassing van landbouwgiffen en door resten van geneesmiddelen in oppervlaktewater. Hoogstwaarschijnlijk hopen deze stoffen zich al jaren op in je lichaam en is het hoogste tijd om hier nu iets aan te doen.


De basis van gezondheid ligt daarom in de interne reinheid van je lichaam. Wanneer gedestilleerd water het lichaam binnenkomt, laat het geen enkel residu achter. Het is vrij van zouten en natrium. Het is meest schone vloeistof voor het gezond functioneren van de nieren (83% water). Het is de perfecte vloeistof voor het bloed (83% water), de ideale vloeistof voor het efficiënt functioneren van de longen (86% water), maag, lever (85% water) en andere vitale organen. Gedestilleerd water is vrij van alle anorganische mineralen waarmee je je organen niet wilt ontregelen.


Water zuivert je lichaam. Water is als drager van mineralen en spoorelementen onmisbaar voor het functioneren van je lichaam. Water is H2O en niets anders. Van alle verschillende soorten water is er slechts één soort water dat je lichaam lust.

 • hard water

 • ruw water

 • gekookt water

 • zacht water

 • bron water

 • mineraal water

 • regenwater

 • sneeuwwater

 • plastic water

 • gefilterd water

 • demiwater

 • gedestilleerd water

Van gedestilleerd water weten we dat dit het grootste oplosmiddel op aarde is. Het is het enige water dat direct in het lichaam kan worden opgenomen zonder beschadiging van weefsels. In alle andere soorten water zitten componenten die in je lichaam blijven hangen.


Voorgeprogrammeerd door reclames maken mensen steeds weer dezelfde aanname dat mineralen in water gezond zouden zijn. Er zit een groot verschil tussen drinkbaar en opneembaar. Er zit nog groter verschil tussen opneembaar en bruikbaar.


Zelfs wetenschappers die schrijven over water, realiseren zich niet dat mineralen in welke watersoort dan ook allemaal anorganische mineralen zijn. Dit zijn stoffen die niet door het weefsel in je lichaam kunnen worden opgenomen en zijn dus onbruikbaar.


De enige mineralen die het lichaam gebruikt, zijn de zogenaamde organische mineralen afkomstig uit plantmateriaal zoals fruit, kruiden en groenten aangevuld met mineraalsupplementen van organische oorsprong.


Alle andere soorten mineralen zijn lichaamsvreemde stoffen. Deze worden weggegooid of geëlimineerd door je lichaam. Voor zover je lichaam in staat is dit nog te doen! Het mag genoegzaam bekend zijn dat de levenslange inname van lichaamsvreemde stoffen dingen met je lichaam doet waar je niet blij van gaat worden.


Heb je wel eens gehoord dat gedestilleerd water mineralen uit het lichaam haalt? De mineralen die worden uitgeloogd -verwijderd met behulp van gedestilleerd water- zijn de anorganische elementen die het lichaam niet kan gebruiken. Daarom is drinken van gedestilleerd water gezond. Het is puur!


Gedestilleerd water gaat geen (organische) mineralen uitlogen die onderdeel zijn geworden van de lichaamscellen. Als een mineraal eenmaal onderdeel is geworden van de celstructuur, kan het niet meer worden uitgeloogd. Beweren dat dit wel gebeurd is absurd. Zo werkt je lichaam niet.


Er zitten geen essentiële voedingsstoffen opgelost in kraanwater, bronwater of zogenaamd mineraalwater, waarvan mensen afhankelijk zijn van deze bron voor hun overleving of welzijn.

Alle essentiële voedingsstoffen worden verkregen uit voedsel en voedingssupplementen van organische bron.


Als je water drinkt, drink gedestilleerd als dat beschikbaar is. Bronwater uit de bergen is niet ideaal voor het menselijk lichaam omdat het anorganische mineralen bevat die het menselijk lichaam niet kan gebruiken of neerslaan. Dit geldt tevens voor het zogeheten mineraalwater. Van ons drinkwater wordt gezegd dat dit binnen de ‘veilige marges’. Dit is overigens zwaar afhankelijk waar je in Nederland woont. Wat is veilig en over welke stoffen gaat het? Kan men het echt bepalen. Nee.


Als je een stuk fruit of groente eet (van dichtbij en van goede grond), consumeer je het best gezuiverde water wat er is, plantwater. Dit gestructureerde water bevat de mineralen die de plant uit de grond haalt. De plant destilleert en het water plus de mineralen worden door jou geconsumeerd. Dit is de basis.


De 'gouden regel' voor het zuiveren van je water is een systeem dat je water destilleert, filtert en mineraliseert (met electrolytes) oftewel het achteraf verrijken van water door middel van trace minerals (planten doen dit al voor je).


Omdat je dit gedestilleerd water zelf bereidt, weet je dat er geen chloor, fluoride, bacteriën, virussen, pesticiden, medicijnresten of lood in zit. Zo zorg je ervoor dat je niets anders dan H2O binnenkrijgt aangevuld met juiste combinatie van mineralen en spoorelementen.


Dit is de weg.


Comments


bottom of page