top of page

Water is de universele oplosser

Het leven zoals we het kennen vereist vloeibaar water, energie en organische bouwstenen waarvan aan de basis ionische mineralen ten grondslag liggen. Een van de belangrijke functies van water is het verwijderen van gifstoffen en zout uit het lichaam.


Mensen die de juiste hoeveelheid vloeistof tot zich nemen (gedestilleerd water, vers fruit, verse groenten en hun sappen) hebben een betere bloedsomloop wat belangrijk is voor in gezondheid langer leven.

Gedestilleerd water is het enige water dat zuiver is en het enige water dat vrij is van alle onzuiverheden. Gedestilleerd water is water dat in damp verandert waarbij alle onzuiverheden achterblijven. Door condensatie wordt deze damp weer omgezet in zuiver water. Gedestilleerd water heeft:


• Geen smaak

• Geen kleur

• Geen geur

• Geen bacteriën

• Geen medicijnresten

• Geen zware metalen

• Geen plastics

• Geen zuren

• Geen organische mineralen

• Geen giftige chemicaliën

• Geen gif


Aangezien gedistilleerd water absoluut schoon en puur is wanneer het ons lichaam binnenkomt, is het vrij om de gifstoffen die ons systeem genereert te absorberen en weg te spoelen.


Als je een stuk fruit of groente eet, consumeer je gedestilleerd water. Je zorgt ervoor dat je het juiste water drinkt. Er zitten geen essentiële voedingsstoffen opgelost in kraanwater waarvan mensen afhankelijk zijn voor hun overleving of welzijn.


Hoe komt het dat water bijna alles kan oplossen?


Dit heeft te maken met de polaire eigenschappen van water. Een watermolecuul is gepolariseerd als gevolg van een verschil in elektronegativiteit tussen waterstof en zuurstof. Hierdoor trekt water veel verschillende soorten moleculen aan.

Een watermolecuul heeft namelijk een hydrofobe (watervrees) en hydrofiele (water minnende) kant. De zijde van een watermolecuul met twee waterstofatomen heeft een licht positieve elektrische lading terwijl het zuurstofatoom een licht negatieve lading heeft.


Bij het in oplossing gaan van zouten wordt de positieve kant van een watermolecuul gebruikt om de negatieve ionen te binden. De negatieve kant van een watermolecuul bindt aan de positieve ionen. Door de sterke aantrekkingskracht op ionische moleculen, zoals natriumchloride of zout, kan water de verbinding in ionen scheiden waarmee water elektrolyt wordt.


Elektrolyten worden door het lichaam opgenomen uit voeding wat je kunt aanvullen met mineralen verkregen uit organische bron. In het menselijk lichaam zijn belangrijke elektrolyten: calcium, magnesium, natrium, kalium, chloride, waterstofcarbonaat en fosfaat. Water staat bekend als universele oplosser omdat het veel meer stoffen kan oplossen dan enig ander oplosmiddel.


Water is een drager voor essentiële elementen als mineralen, zouten en andere voedingsstoffen. Essentiële voedingsstoffen en mineralen opgelost in water en verkregen uit voedsel, desgewenst aangevuld met elektrolyt concentraties, is de reden dat levende systemen functioneren zoals ze dit doen.


Commentaires


bottom of page