top of page

More than superhuman

De stofwisseling van je lichaam is de optelsom van metabolische operaties in iedere individuele cel. Teveel van een stof in je lichaam kan echter leiden tot onevenwichtigheid in andere. Begin met ervoor te zorgen dat je voldoende mineralen binnenkrijgt van echte metabolische en functionele voeding.

Man staand voor sterrenlucht

Mineralen heb je nodig voor veel verschillende taken waaronder het goed laten werken van je botten, spieren, hart en hersenen. Je lichaam heeft baat bij volledig spectrum van goed uitgebalanceerde, kant-en-klare ionische mineralen en sporenelementen.


Mineralen zijn ook belangrijk voor het maken van enzymen en hormonen, handhaving van de elektrolytenbalans, behoud van spierfuncties, ondersteuning van de spijsvertering en een gezonde werking van het zenuwstelsel.


Mineralen helpen je gezondheid te beschermen en mitigeren negatieve effecten van minerale onevenwichtigheden in je lichaam. Ionische mineralen hebben vanwege hun grootte en biologische structuur rechtstreeks toegang tot menselijke cellen.


Verschillen in de mineralenbalans kunnen namelijk leiden tot ziekte in plaats van de afwezigheid van ziekte. Zijn er teveel stoffen in je lichaam die pijn doen? Heb je voldoende stoffen om te genezen, te herstellen en zelfs te regenereren?


Balans gaat ook over enzymen, assimilatie en dissimilatie. Het is een complexe persoonlijke calculatie: wegen welke elementen komen erin en welke moeten eruit. Naast stoffen uit je voeding heb je immers ook te stellen met toxines uit je omgeving die je lichaam aantasten.


Slaat de balans uit naar toxiciteit of staat hij op toereikend? Ga je voor detox of ga je voor redox? Het is onwaarschijnlijk dat je alle gifstoffen in je omgeving weet te elimineren. De beste strategie is de sterkste, gezondste, meest veerkrachtige versie van jezelf te worden.


Denk na hoe je je wapent tegen de impact van stoffen in je omgeving op je lichaam. Weet wanneer je eet wanneer niet. Wat brengen voeding, water, lucht en straling bij je binnen? Tref voorkomende maatregelen, evalueer en eleveer je leefstijl.


Informeer jezelf, ga voor bioverrijking en gepersonaliseerde weerstand met vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten en fytonutriënten die voor je werken. Kies bewust voor echt eten van dichtbij en functionele voeding van de bron.


Mineralen in ionische vorm zijn gemakkelijker te absorberen en interageren en interfereren minder tijdens absorptie. Het is belangrijk om ze uit natuurlijke bronnen te halen, gebalanceerd, dus bij voorkeur in de heilzame ionische vorm.


Slaap, adem, ontspan, beweeg en leef. Maak dat de ‘krachten’ die tegen je balans ingaan niet omslaan in klachten en dat je ze kunt tolereren. Ga voormore than superhumanen onthoud dat je leven ontstaat aan de top van de leefstijl piramide.

Ultrafood Universele Leefstijl Piramide


Comments


bottom of page