top of page

Maifaniet als medicijnsteen

Maifaniet is sterk adsorberend en fameus vanwege het verwijderen van zware metalen en andere onzuiverheden uit water. Tegelijkertijd komen er mineralen vrij waardoor het een ideale steen is voor het mineraliseren van zuiver water.


Maifaniet heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik in Azië. De zuiverende en helende eigenschappen zijn ontdekt door boeddhistische monniken. Maifaniet werd voor het eerst als medicijnsteen aangeduid in het klassieke Compendium van de Chinese Geneeskunde.


Dit werk is door Li Shizen tijdens de Ming-dynastie in 1578 samengesteld en geprint in Najing in 1596. Het omvat de destijds bekende materia medica van de Chinese geneeskunde van planten, dieren en mineralen waarvan op basis van ervaringen werd aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hadden.

Biddende boeddhistische monniken

Maifaniet, in Japan Bakuhanseki, is een natuurlijke medische steen die op veel gebieden wordt gebruikt zoals bij medicijnen, gezondheidszorg, landbouw en veeteelt. De minerale en chemische samenstelling, microstructuur, thermische prestaties en microstructurele eigenschappen van maifaniet zijn onderzocht met moderne analytische technieken.


Maifaniet stenen zijn gefossiliseerde mineralen van vulkanische oorsprong die over tienduizenden jaren zijn gevormd. Maifansteen bestaat uit plagioklaas veldspaat, orthoklaas veldspaat, hoornblende en biotiet naast verschillende andere kwartsen, silicaten en mineralen.


Maifaniet in pure vorm

De mineralen in deze stenen zoals calcium, ijzer, zink, magnesium, koper en selenium ondersteunen het natuurlijke evenwicht van levende organismen en bevorderen de dichtheid van de micronutriënten in het water. Maifaniet bevat meer dan 70 procent van de spoorelementen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam waaronder kalium, calcium, natrium en mangaan.


Maifaniet is een structureel compact porfierachtig calcium-alkalisch magmatisch gesteente is (Rittman-index: σ = 2.9<3.3) met 64% w(SiO2), 16% w(Al2O3) respectievelijk siliciumdioxide en aluminiumoxide. Siliciumdioxide is de meest voorkomende siliciumverbinding en hoofdbestanddeel van de aardkorst waar het bestaat in vrije vorm als kwarts of als onderdeel van silicaten zoals in veldspaat en kleimineralen.


Volgens de analyse van het Japanse gezondheidscentrum wordt, wanneer er 0,06 gram maifaniet in 1 liter gedestilleerd water wordt gedaan er 0,0397 ppm magnesium, 2,2833 ppm ijzer, 0,3652 ppm calcium, 0,0146 ppm mangaan, 0,416 ppm aluminium (de lijst met minaralen gaat verder) worden opgelost in het water. Wanneer maifaniet met gedestilleerd water wordt gecombineerd, wordt de zuurgraad (pH) van het water licht alkalisch.


Maifaniet heeft een functie van tweerichtingsregulatie van mineralen en spoorelementen in water om de beste balans van het menselijk lichaam te bereiken die nodig is. Gemineraliseerd water en andere door maifaniet aangeraakte producten hebben duidelijk hun gezondheidseffecten.

Overzicht van de chemische samenstelling van Maifaniet

Comments


bottom of page