top of page

Shungiet voor water

Een shungietsteen bevat verschillende hoeveelheden sporenelementen en stoffen met een hoge biologische activiteit. Het is de enige natuurlijke bron van de active fullereen moleculen die werken als antioxidant. Shungiet heeft het bijzondere vermogen om organisch materiaal te absorberen, zoals een spons, en is zelfherstellend.


Door de eeuwen heen wordt shungiet gebruikt bij de bereiding van drinkwater. Onderzocht is dat de koolstofcomponenten van shungiet in staat zijn actieve zuurstofatomen, beter bekend als vrije radicalen, aan te vallen. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Feit is dat op het moment dat het shungiet vrije radicalen absorbeert, atomaire zuurstof wordt gevormd. Al die organische verontreinigende stoffen die zich aan shungiet hechten oxideren vervolgens tot CO2 en H2O. Zo wordt het het oppervlak van de shungietsteen gereinigd en is het weer klaar voor adsorptie.


Behalve als waterreiniger heeft shungiet goede organoleptische eigenschappen met als bijeffect dat de troebelheid en kleur van water wordt weggenomen. Tegelijkertijd verzadigt shungiet water met micro-elementen en macro-elementen.

bottom of page