top of page

Het lichaam cellulair

Individuele cellen zijn, wanneer ze goed worden gevoed, in staat om veel van hun eigen aminozuren, enzymen en andere factoren te produceren nodig voor metabolische processen. Elke cel verbrandt, naast andere processen, zijn eigen energie, onderhoudt zichzelf, produceert zijn eigen enzymen, creëert zijn eigen eiwitten en dupliceert zichzelf.


Het totale metabolisme van je lichaam is de som van de metabolische operaties die in elke individuele cel worden uitgevoerd. Zolang je voor ogen houdt dat je lichaam staat en valt bij celgezondheid, blijf je op het juiste spoor.

Illustratie van een cel

Er zijn tenminste 90 groei- en onderhoudsvoedingsstoffen geïdentificeerd die continu aan het lichaam moeten worden geleverd om een gezonde werking in stand te houden. Deze functionele stoffen en micronutriënten voor groei en onderhoud omvatten hoofd- en sporenmineralen, vitamines, aminozuren en vetten. Wanneer deze stoffen aan onze cellen worden geleverd, vormen de cellen de bouwstenen voor de totale metabolische machinerie van ons levensproces.

 
Illustratie van een molecuul (uitsnede)

De elementen waaruit we zijn samengesteld zitten in componenten van ongeveer 60 biljoen cellen (plus of min een paar miljard). In computertermen bevat een gemiddelde cel – je hebt grote en kleine cellen en de schattingen lopen daarom uiteen - ongeveer 1 yottabyte aan moleculen.

Dat is één miljoen tot de vierde macht, een quadriljoen oftewel een 1 met 24 nullen.


 

Bijna elke ziekte of aandoening is terug te voeren op een of ander tekort aan functionele voeding. Krijg je de hoofd- en sporenmineralen, vitamines, aminozuren en vetten stoffen niet bij goed bij je cellen afgeleverd, dan start de afbraak van functies. Het gevolg is het begin van kleine ongemakken, afwijkingen, ziektes of grotere manifestaties van een gerelateerd defect.


Enkel observeren of je voldoende functionele stoffen binnenkrijgt is niet voldoende. Tegenover dosering staat absorptie door het lichaam. In gevallen van tekort, bij bestrijden van ongemakken of ziektes en in processen van heling, gaat het om de juiste dosering en het vermogen van het lichaam om de groei- en onderhoudsvoedingsstoffen te absorberen.


De optimale conditie van je maag en spijsvertering, los van de vraag of je deze wel wilt of kunt belasten, hangt af van je eigen gesteldheid. Vergt de situatie aanpassing, dan komt de actieve rol van fulvinezuur pas goed in beeld.


Waarschijnlijk heb je wel gelezen waar fulvinezuur allemaal goed voor kan werken. Hieronder vind je de hoe en waarom wetenswaardigheden van fulvinezuur als essentiële activator van goede gezondheid.


13 dingen die je moet weten over fulvinezuur

13 dingen die je moet weten over fulvinezuur
Comments


bottom of page