top of page

Fulvinezuur en ionische mineralen

Fulvinezuren komen van nature voor in levende planten die opgroeien in humusrijke bodems en worden aangetroffen in het maag-darmkanaal van gezonde mens en dier. Fulvinezuur helpt in voorkomende gevallen bij het ondersteunen en behouden van gezonde functies in het lichaam waaronder: spijsvertering, pH-balans, energieproductie, hydratatie, cellulaire integriteit, enzymactiviteit, spieruithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Fulvinezuur in geconcentreerde vorm is gevormd door afbraak van ooit levende materie.

Handen met kiemplantje

Fulvinezuren zijn grote organische moleculen die worden uitgescheiden door aerobe microben tijdens de afbraak van organisch materiaal in de bodem. Hun elementaire samenstelling is eenvoudig: koolstof (C), waterstof (H), zuurstof (O), stikstof (N) en zwavel (S) dus dezelfde basiselementen waaruit al het leven bestaat.


Het belang van mineralen en sporenelementen voor het menselijk lichaam kan niet worden overschat. Ze zijn de katalysatoren voor alle vitamines en andere voedingsstoffen die het lichaam gebruikt voor het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid. Hoewel er van sommige mineralen slechts minieme hoeveelheden nodig zijn, kan het lichaam zonder niet goed functioneren. Toch komen mineralen niet meer zo vaak voor in het voedsel dat je eet. Gelukkig kunnen we ze in hun juiste verhoudingen vinden in mineraalrijke prehistorische zeeën zoals the Great Salt Lake.

 
Water met rotsen

Een ionisch mineraal is een element dat een lading heeft, positief of negatief. Op moleculair niveau betekent dit dat het element één te veel of te weinig elektronen heeft. Door deze onstabiele ionische toestand kan het element zich gemakkelijk binden met water, waardoor het lichaam het kan opnemen. Elektrolyte mineralen en spoorelementen in je lichaam continue met elkaar in interactie en verbinding. Is dat de definitie van leven?


 

De structuur van fulvinezuur bevat meerdere holtes en bindingsplaatsen voor het vasthouden van mineralen, vitamines en andere plantencomplexen. Fulvinezuren zijn essentieel voor een gezonde bodem, voor de plantkracht en voor de menselijke gezondheid. Mineralisatie van ons lichaam zonder fulvinezuur, dat in planten hoort te zitten die we eten, werkt minder goed zonder fulvinezuur als transporteur.


Naast minerale dragers, fungeren fulvinezuren als elektrolyten, enzymen, antioxidanten, antibiotica, buffers en aaseters van zware metalen en andere toxines. Ze verbeteren de opname van voedingsstoffen door de cellulaire permeabiliteit te vergroten; ze katalyseren (versnellen) metabolische reacties, ze vangen vrije radicalen op, bufferen de pH in bodem en water, en deactiveren pesticiden, radioactieve verbindingen en andere giffen. Geen andere bekende biologische stof is in staat zoveel elektrochemische en metabolische processen te beïnvloeden.


Zowel fulvinezuur als mineraal concentraten zijn biologisch beter beschikbaar in vloeibare vorm. Vaste stoffen moeten immers eerst in het spijsverteringsstelsel worden afgebroken voordat voeding beschikbaar is voor opname in de cel.


De ionische vorm, gewonnen en verpakt bij de bron, de juiste dosering en genuttigd in de natuurlijke omgeving - in synergie met natuurlijke helpers, niet synthetisch zonder alcohol - maakt fulvinezuur en ionische mineralen in hun elektrolytvorm de beste keus.


留言


bottom of page