top of page

Bron van gezondheid

Diep in de aardebodem liggen de organische afzettingen van het oude plantenleven. De humus- en fulvinezuren in deze afzettingen liggen aan de basis van de creatie van vitamine- en voedingsrijke, planten, kruiden, groenten en fruit die ons lichaam (naast brandstof) van essentiële micronutriënten voorziet.

Water is de bron van je gezondheid

Vorming van complexen (chelaten) is een belangrijk aspect van de biologische rol van humuszuren en de oplosbare fulvinezuren bij de regulering van de biologische beschikbaarheid van metaalionen.


De niet-organische grondstoffen, waarvan kleine hoeveelheden noodzakelijk zijn om leven in stand te houden, zijn mineralen en spoorelementen. Mineralen worden door planten aan de bodem onttrokken. Ze worden voedingsmineralen als de plant ze geschikt maakt voor opname door je lichaam. Dan zijn de mineralen inmiddels ionisch (in termen van functionele voeding organisch).

 
Chelaat

Het woord chelaat is afkomstig van het Griekse woord "chele", wat pincet of klauw betekent.


Chelaten zijn verbindingen die aan metalen binden en een sterke ringachtige structuur vormen waardoor ze liganden (metaalionen) om zich heen kunnen groeperen.


Voorbeelden van chelaten die metaalionen binden zijn het magnesium in chlorofyl en het ijzer in hemoglobine.


Doordat het ijzer in de klauw zit blijft het onderdeel van de (water) oplossing en werkt dit het de beschikbaarheid voor opname in de hand.

Een ligand is een ion of een molecuul die zich kan binden aan een of meer atomen of centrale ionen. Liganden bevatten gebruikelijk zuurstof, stikstof, zwavel, halogenen (fluor, chloor, broom, jood, astaat en tennessine) of een combinatie hiervan.

 

Je lichaam heeft zelf niet de mogelijkheid mineralen aan te maken. Ze zitten in de voeding die je inneemt althans zo zou het moeten zijn. Massaproductie van gewassen, het niet opnieuw opnemen van humus in de bodem en de afhankelijkheid van chemische mest, hebben het de natuur erg moeilijk gemaakt om alle voedingsstoffen, sporenelementen en vitamines, die je nodig hebt, in de planten te krijgen. Voedsel bevat doorgaans te weinig mineralen en het zaak deze aan te vullen.

Periodiek Systeem der Elementen (van Dimitri Mendeleev tot Henry Moseley)

Mineralen maken deel uit van een groep van 92 elementen gevonden in de natuur aangevuld met 22 theoretische dan wel waargenomen elementen. Daarnaast bestaan er honderden isotopen van de elementen, waarvan elk een nog onontdekte rol kan spelen in de menselijke gezondheid.


Het zijn allemaal die elementen die in de aardkorst, oceanen en atmosfeer worden aangetroffen. Het mengen van de aardkorst (door geofysische krachten) met water kan vrijwel elk mineraal opleveren dat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Waterfontein

Water is de universele oplosser die de voedingsstoffen tot in de cellen transporteert. De rol van water bij het handhaven van de elektrolytenbalans mag als bekend worden verondersteld. In de wereld van vandaag waar voedsel steeds minder mineralen (en andere voedingsstoffen) bevat, wordt water een steeds belangrijkere gezondheidsbron voor transport van micronutriënten.


Bij een tekort kan de inname van mineralen, in het water dat je drinkt, een relevante rol spelen. Want hoewel water op zich niet als een belangrijke bron van mineralen wordt beschouwd, wordt dit heel anders als je het (zuivere) water dat je drinkt verrijkt met elektrolyten.


Essentiële micronutriënten opgelost in water en verkregen uit voedsel is de reden dat levende systemen functioneren zoals ze dit doen. Additioneel kan fulvinezuur bovendien zorgen voor een extra positieve boost als batterijlader van de cel.

 
Flesje Trace Mineral Drops


De 'gouden regel' voor het zuiveren van je water is een werkwijze waarbij je water destilleert en mineraliseert met electrolytes.


Het achteraf verrijken van water door middel van trace minerals en fulvinezuur is vergelijkbaar met hoe planten dit voor je doen. 

De verscheidenheid aan mineralen en andere voedingsstoffen die door absorptie beschikbaar zijn gesteld, moeten via de bloedsomloop naar de waterige micro-omgeving van de cellen worden getransporteerd. Daar dienen ze hun uiteindelijke doel: deelname aan metabolische activiteiten.


Bij het bestuderen van de relatie tussen mineralen en de menselijke gezondheid wordt het steeds duidelijker dat het in evenwicht houden van het mineralengehalte, in elk weefsel, elke vloeistof, elke cel en elk orgaan in het menselijk lichaam, de sleutel is tot het behoud van je gezondheid.

Alleen de ionische vorm, de rechtstreekse bron, de juiste dosering en genuttigd in de natuurlijke omgeving - in synergie met natuurlijke helpers, niet synthetisch - maakt ionische mineralen in elektrolyte vorm de beste keus voor je gezondheid.
Comments


bottom of page