top of page

Rechtstreeks van de Bron

Tegenwoordig betwist niemand meer dat we zonder mineralen en sporenelementen niet zouden bestaan. Toch is er sprake van een grote paradigmaverschuiving over een periode van 50 jaar. Juist als het gaat om de rol die mineralen spelen in de menselijke gezondheid en gedrag.

Great Salt Lake

Sporenmineralen zijn in overvloed aanwezig in hun juiste verhouding in de Great Salt Lake in Utah.


Wat we nu weten is dat ionische mineralen in ons lichaam een breed scala aan fysiologische mechanismen reguleren die belangrijk zijn voor onze gezondheid en onze nakomelingen. Waarom duurde het zo lang om waardering te krijgen voor de rol die elementen spelen in onze gezondheid?


Het waren niet alleen scheikundigen die, de gouden eeuw van onderzoek naar mineralen, sporenelementen en de menselijke gezondheid die in de 20e eeuw ontstond, vertraagden. Vele prominente biologen, de medische gemeenschap, medicijnfabrikanten en diëtisten, negeerden het groeiende bewijs van het belang van mineralen. Vaak ten gunste van eigen verdienmodellen.

 
Het belang van de elementen in het periodiek systeem en het effect dat ze hebben op onze gezondheid groeit nog steeds.

Het belang van de elementen in het periodiek systeem en het effect dat ze hebben op onze gezondheid groeit nog steeds (afbeelding: Periodiek Systeem der Elementen).

 

Helaas zijn er steeds meer aanwijzingen dat de beschikbaarheid of het tekort aan elementen in onze voeding niet alleen ons maar ook een multigenerationaal effect gaat hebben op de gezondheid van nakomelingen. Om de eenvoudige reden dat niets optimaal werkt zonder een compleet spectrum aan mineralen. Wat je niet binnenkrijgt, kun je immers niet weggeven.


Waar zijn de mineralen gebleven?


Ondanks het feit dat ons lichaam slechts sporen van mineralen nodig heeft, krijgen we er niet genoeg van. Mineralen ontstaan wanneer rotsen in de grond afbreken. Dit betekent dat je ze meestal binnenkrijgt door voedsel te eten dat is gekweekt in mineraalrijke bodems.

Oogsten van graan

Traditioneel zorgde het eten van verse granen, fruit en groenten uit voedselrijke grond voor een adequate toevoer van het volledige spectrum van ionisch geladen mineralen.


Helaas wordt tegenwoordig het meeste voedsel niet verbouwd in natuurlijke en voedselrijke grond.


De afgelopen 50 jaar is er sprake van een gedocumenteerde daling van het mineraalgehalte van de bodem, getuige bijvoorbeeld de afname van hoeveelheden calcium, fosfor en ijzer in groente en fruit. De diepe afname van mineraliteit is vooral het gevolg van moderne landbouwmethoden. Talloze sporenelementen die zo essentieel zijn voor het menselijk leven worden nooit aangevuld.


Hoewel sporenmineralen niet meer zo overvloedig aanwezig zijn in het voedsel dat je eet, zijn ze in overvloed aanwezig in hun juiste verhouding in mineraalrijke wateren zoals de Great Salt Lake in Utah. De buitengewone concentraties aan mineralen die zich hier bevinden zijn het gevolg van geothermische en verdampingsprocessen over duizenden jaren. Hier haal je ze vandaan.


Omdat het water hier niet weg kan anders dan door verdamping of seismische verschuivingen is het Great Salt Lake is verzadigd met mineralen, zoals magnesium, fosfor, kalium, natrium, chloor, ijzer, jodium, zink, selenium, boor, lithium en chroom, die zich hier al eeuwenlang ophopen.


Mineralen zijn de basis


Alles wat je meemaakt op een dag vereist een continue opname van mineralen. Je lichaam heeft bijna twee derde van alle momenteel bekende elementen, nodig om gezond te blijven. De nadelige effecten van minerale onbalans zijn niet vaak een issue want dit is gunstig voor medicijnverbruik.


Daar waar medicijnen leiden tot minerale onbalans, zou je juist de ontbrekende mineralen willen toevoegen. Terwijl wetenschappers nu pas de effecten en onderlinge relaties van mineralen in menselijke systemen proberen te ontdekken, weet je lijf wel beter. Je lichaam verlangt een volledig spectrum van goed geproportioneerde, gemakkelijk beschikbare ionische mineralen en spoorelementen. Wat je meer dan normaal op een dag verbruikt, moet extra worden aangevuld.

 

Met zout leg je de basis voor het welzijn van je lichaam.


Zout reguleert de vloeistofbalans in je cellen en zenuwimpulsen in je lichaam. Door een perfecte balans van water met elektrolyten te behouden, blijft je hart kloppen, kunnen je longen ademen en kan je maag verteren. Natriumchloride is slechts één van de mineralen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

 

De meeste mensen krijgen dagelijks wel de aanbevolen milligrammen natriumchloride (NaCl) via tafel- of keukenzout binnen. Het komt van de supermarktzouten met antiklontermiddelen (van die plakkende hardnekkige bijsmaak op de tong). Of via ongezond ultra-bewerkt voedsel - bekend van een hele serie welvaartziekten - waar te vaak excessief veel zout in zit (naast slechte suikers).


Is metabolische en functionele voeding meer je ding, ga je voor heel eten van dichtbij en neem je van dit bewerkt alles niets? Dan wordt het interessant om te kijken hoeveel en wanneer je lichaam zout verbruikt (denk aan inspanning zoals sporten) en hoe je dit dagelijks aanvult.

 

Misschien vormt natrium niet echt het probleem maar mag je je over kalium meer zorgen maken. Ons lichaam heeft een verhouding van twee op één van kalium tot natrium nodig.


Hoewel we meer dan genoeg natrium hebben, halen we die dagelijkse bijdrage aan kalium niet.


Als gevolg hiervan krijg je te maken met spierstramheid, krampen, spanning, depressie en angst. Let er eens op. 

Na zout en kalium zijn magnesium en zink de derde en vierde meest cruciale mineralen voor het lichaam. Met ijzer, jodium en selenium zeer dicht op de hielen.


Magnesium, goed voor overigens meer dan 325 functies, is essentieel voor de gezondheid van het hart, gezondheid van botten en de insulineregeling. Dit geldt ook voor zink dat de cognitieve functie en de reacties van het immuunsysteem beïnvloedt, fosfor dat je botten en tanden gezond houdt en weet dat jodium en selenium essentieel zijn voor de aanmaak van schildklierhormonen.


Rechtstreeks van de bron


Trace Mineral Drops worden gewonnen uit de wateren van het Great Salt Lake in Utah. Met deze ionische mineraal druppels geef je structuur aan je drinkwater. Het is een zeer hoog geconcentreerd complex van mineralen en actieve ingrediënten met meer dan 72 natuurlijke essentiële mineralen waaronder:


Antimoon, Beryllium, Bismut, Borium, Bromide, Calcium, Carbonaat, Cerium, Cesium, Chloride, Chroom, Dysprosium, Erbium, Europium, Fosfor, Gadolinium, Gallium, Goud, Hafnium, Holmium, IJzer, Jodium, Kalium, Kobalt, Koper, Lanthaan, Lutetium, Magnesium, Mangaan, Molybdeen, Natrium, Neodymium, Nikkel, Niobium, Praseodymium, Rhenium, Rubidium, Samarium, Scandium, Selenium, Silicium, Stikstof, Strontium, Sulfaat, Tantalium, Tellurium, Terbium, Thallium, Thorium, Tin, Titanium, Vanadium, Wolfraam, Ytterbium, Yttrium, Zilver, Zink, Zirkonium.


Trace minerals mineralen en actieve ingrediënten

Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die in relatieve balans dienen voor te komen in alle vloeistoffen, cellen, organen en weefsels van je lichaam voor onderhoud van je gezondheid.


De tijd dat mensen de mineralen die ze nodig hebben binnenkregen door een grote verscheidenheid aan voedsel ligt achter ons. Het wordt steeds lastiger om alle voedingsstoffen, mineralen en spoorelementen te halen uit de planten die we eten. Vooral als ze in de basis niet in de bodem zitten.


Heb je nog niet eerder geprobeerd je lichaam te bewust te voorzien van benodigde mineralen en elektrolyten door expliciet te kiezen voor ionische minerale producten? Wordt het dan niet tijd om het eens te proberen?”Alleen in de ionische vorm, rechtstreeks van de bron en in synergie met natuurlijke cofactoren – niet synthetisch en zonder conserverings-, smaak- en vulstoffen – maakt Trace Mineral Drops de beste elektrolyt basis voor je lichaam en geest!”
コメント


bottom of page