top of page

Ionische mineraal druppels

Sporenmineralen zijn essentiële voedingsstoffen, net als de macromineralen (denk aan calcium en magnesium), en het lichaam kan ze niet zelf aanmaken.

Ze moeten uit eten of drinken komen, idealiter gedragen in het water dat je uit voeding krijgt. Essentieel betekent ook dat een tekort aan spoorelementen gezondheidsproblemen gaat veroorzaken. Kunnen we het tekort corrigeren, dan kunnen gezondheidsproblemen worden teruggedraaid.


Lachende jonge vrouw met waterglas

De tijd dat mensen de mineralen die ze nodig hebben binnen krijgen door een grote verscheidenheid aan voedsel ligt achter ons. Massaproductie van gewassen, het niet opnieuw opnemen van humus in de bodem en de afhankelijkheid van chemische mest maken het steeds moeilijker om alle voedingsstoffen, mineralen en spoorelementen uit de planten te halen die we eten.


Tegenwoordig is er voor iedere mineraal wel een potje capsules maar werkt het wel zo? Voor je gezondheid is daarom alleen al verstandig meer te weten te komen over hoe mineralen werken.


Alleen mineralen waarvan de moleculen erg klein en oplosbaar zijn in water, dus mineralen in ionische vorm, worden goed opgenomen door je lichaam. Elektrolyt water is de drager voor essentiële elementen als mineralen en andere voedingsstoffen. Anders gezegd: al het water in je lichaam is elektrolyt want zo functioneren levende systemen zoals ze dit doen.

 
Elektrolyten

Een ionisch mineraal is een element dat een positieve of negatieve lading heeft. Op moleculair niveau betekent dit dat het element te veel of te weinig elektronen heeft. Door deze onstabiele ionische toestand kan het element zich gemakkelijk binden met water en krijgt het de elektrolyte structuur die zo goed bij je lichaam past.

 

Mineralen hebben het meeste baat als ze komen van een natuurlijke bron en in balans zijn met andere elementen waarmee ze interageren.


Heb je nog nooit geprobeerd je lichaam te voorzien van benodigde mineralen en elektrolyten door specifiek te kiezen voor ionische minerale producten? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om het eens te proberen. Met ionische mineraal druppels geef je structuur aan je drinkwater.


Great Salt Lake
Komentáře


bottom of page