top of page

Minerale onbalans

Mineralen helpen de gezondheid te behouden en hebben impact op de negatieve effecten van minerale onevenwichtigheden in het lichaam. Dit gaat over kennis en ervaring over eeuwen.

Effecten en interacties van mineralen in het menselijk lichaam lijken wéér het onderwerp van gesprek te worden. Wat is er nu anders dan eerder? Werd er teveel tijd besteed aan het werken aan ziektes in plaats van oorzaken en te proberen ziektes met producten te beheersen?


Micro organismen

Medicijnen blijken geen volledige oplossing en de veronderstelling dat iedereen mineralen op dezelfde manier gebruikt en opneemt is achterhaald. Mensen maken tijd, informeren zichzelf en nemen maatregelen opdat hun gepersonaliseerde voeding met de voedingsstoffen die voor hén werken beter bereikbaar wordt. Biochemische individualiteit is de realiteit!

 

Voedingsstoffen komen in clusters voor in de voeding en kunnen daarom synergetisch werken om fysiologische variabelen zoals de bloeddruk te reguleren. Dé groei- en onderhoudsstoffen die het lichaam continu nodig heeft voor gezonde werking zijn de hoofd- en spoormineralen, vitamines, aminozuren en vetten. Het overgrote deel van deze stoffen zijn de mineralen.

 

Om gezond te blijven zal je lichaam ongeveer twee derde van alle bekende elementen moeten binnenkrijgen. Het handhaven van je mineralenbalans is dus een uitdagende en belangrijke taak. Voor het behoud van een ​​normaal en gebalanceerd levensritme, is het zaak je dagelijkse hoeveelheid elementaire mineralen te consumeren in de juiste proporties en in verhouding tot elkaar.


De opname van mineralen is afhankelijk van veel verschillende factoren waarvan niet de minste leeftijd, omgeving, algemene en specifieke conditie(s), maagzuurproductie, evenwichtige darmflora, het ontbreken van darmziekten en parasieten en de inname van voedingsvezels.


De verscheidenheid aan voedingsstoffen worden door absorptie beschikbaar gesteld en zullen via de bloedsomloop de waterige micro-omgeving van de cellen bereiken. Het creëren van een optimale setting voor absorberen is van belang voor preventie, beperkingen en behandeling van ziekten.

 
Spoorelementen

Micronutriënten hebben dan alleen baat als ze in interactie zijn met elkaar.


Een teveel aan één spoorelement kan leiden tot een disbalans in een ander spoorelement.


De meeste micronutriënten worden in geïoniseerde vorm via de darm aan het lichaam verstrekt.

 

Voedingsstoffen werken interactief, zowel in het lichaam als in hun invloed op de bloeddrukregulatie. Telkens wanneer de consumptie van een bepaalde enkele voedingsstof aanzienlijk wijzigt, ontstaat er een geheel nieuw voedingspatroon.


De opname van mineralen in je lichaam begint in de dunne darm. Terwijl voedsel door de darm reist, worden mineralen in de bloedbaan opgenomen via de kanalen in de darmwand. Dit proces vindt plaats met de mineralen in ionische vorm. Daar waar maagsap kan helpen om de mineralen in voedsel te ioniseren, kan je lichaam de van nature geïoniseerde mineralen volledig opnemen.

 

Minerale onbalans, als gevolg van frequente training, stress, diëten, tekort aan voedingsstoffen of slechte voeding tracht het lichaam te compenseren. Dit leidt tot trek in eten (en niet noodzakelijk echte voeding), spierkrampen en algemene vermoeidheid.

 

Mineralen op zichzelf en in de juiste balans met elkaar hebben belangrijke biochemische en voedingsfuncties. In gevallen van minerale onbalans ga je voor een twee sporen beleid: je lichaam voorzien van de optimale verhouding van het spectrum aan benodigde mineralen en spoorelementen is even belangrijk als de deelname van deze stoffen aan de metabolische activiteiten in de cellen waarvan jouw leven afhangt.


Alleen in de ionische vorm, van de rechtstreekse bron, in de juiste dosering en genuttigd in de natuurlijke omgeving in synergie met natuurlijke helpers maakt ionische mineralen in elektrolyte vorm de beste keus voor je gezondheid.

Comments


bottom of page