top of page

Elementen in balans

Balans is belangrijk voor alle gebieden van je leven en voeding en cruciaal als het gaat om mineralen en sporenelementen. Factoren zoals voeding, kwaliteit en concentraties van stoffen in water, interacties tussen geneesmiddelen en voedingsstoffen spelen een rol bij het ying en yang van mineralen in jouw systeem.


Twee vrouwen, Yin en Yan

De elementen die je lichaam nodig heeft om gezond in leven te blijven zijn verdeeld naar behoefte in (macro-)mineralen en spoorelementen waaronder in ieder geval:

Mineralen

Spoorelementen

Calcium

Magnesium

Kalium

Chloride

Fosfor

Natrium

Zwavel


​IJzer

Selenium

Zink

Chroom

Fluoride

Jodium

Koper

Mangaan

Molybdeen

Borium

Lithium

Alle mineralen zijn essentieel


Van de één heb je minder nodig dan van de andere maar iemand heeft ooit bedacht dat bepaalde mineralen essentieel zijn en daarvoor andere niet. Anderen hebben dit helaas overgenomen zonder zich te realiseren dat sporenmineralen ​​niet op zichzelf bestaan maar in relatie tot elkaar. Inzichten komen blijkbaar met de tijd. Zo werd in het verleden zink niet essentieel geacht terwijl zink aanwezig is in alle cellen van ons lichaam zit en essentieel is voor vele processen.


Vervolgens kwam men erachter dat calcium en magnesium het minder doen zonder borium en dat je geest in balans baat heeft bij lithium. Dit getuigt van voortschrijdend inzicht maar je gezondheid krijg je er met terugwerkende kracht niet voor terug. Voor iedereen die verstand heeft van leven, bestaat er gelukkig een rationele verklaring waarom alle mineralen essentieel zijn.


Al de elementen die in de aardkorst, zeewateren en atmosfeer worden aangetroffen zitten in ons. Niet alleen bevatten zeewateren alle mineralen en elementen die nodig zijn voor het menselijk leven. Veel belangrijker is dat deze mineralen en spoorelementen in hun ionische vorm en uitgebalanceerd in hun samenstelling perfect worden opgenomen door de cellen in je lichaam.


Al deze (spoor)mineralen, plus andere elementen die in geconcentreerd zeewater worden aangetroffen, zijn essentieel:


Antimoon, Beryllium, Bismut, Borium, Bromide, Calcium, Carbonaat, Cerium, Cesium, Chloride, Chroom, Dysprosium, Erbium, Europium, Fosfor, Gadolinium, Gallium, Goud, Hafnium, Holmium, IJzer, Jodium, Kalium, Kobalt, Koper, Lanthaan, Lutetium, Magnesium, Mangaan, Molybdeen, Natrium, Neodymium, Nikkel, Niobium, Praseodymium, Rhenium, Rubidium, Samarium, Scandium, Selenium, Silicium, Stikstof, Strontium, Sulfaat, Tantalium, Tellurium, Terbium, Thallium, Thorium, Tin, Titanium, Vanadium, Wolfraam, Ytterbium, Yttrium, Zilver, Zink, Zirkonium.


Van te kort tot voorkomen en optimaliseren


Voedsel vandaag de dag staat ver af van een ideaal en uitgebalanceerd voedingspatroon. Ga maar na, reclame over voedsel gaat nooit echt over voeding en veel bewerkt voedsel grossiert in lege calorieën. Het is de moeite waard om je zorgen over te maken. We weten heel goed dat een gebrek aan mineralen en vitamines een breed scala aan ziekten kan veroorzaken.


Zelfs al denk je gezond te eten, dan is de kans reëel dat je niet alle mineralen, vitamines, essentiële vetten, antioxidanten en andere voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.


Wil je ervoor waken dat de weegschaal niet naar beneden uitslaat, zorg dan je lichaam continue een adequate en evenwichtige toevoer krijgt van alle elementen die nuttig kunnen zijn voor het behoud of herstel van je gezondheid. Spoorelementen in ionische vorm en in interactie met elkaar worden het beste door je lichaam opgenomen.

 

Met een dagelijkse gebalanceerde inname van voedingsstoffen en micronutriënten voorkom je de bekende mineraaltekorten, optimaliseer je de ziektevoorkomende eigenschappen van deze voedingsstoffen en houd je je cellen en daarmee je lichaam systematisch in gezonde balans.

 

Comments


bottom of page