top of page

De ontbrekende Omega

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigd vetten die essentieel zijn voor de gezondheid. In plaats van te worden opgeslagen en gebruikt voor energie, leveren ze brandstof voor bijna alle functies van het menselijk lichaam, inclusief de gezondheid van de hersenen, de gezondheid van het hart, de stemming en de spijsvertering.

De belangrijkste Omega-3 vetzuren zijn EPA, DHA en DPA. Ze helpen bij de celmembraanstructuur en hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Vooral vette vissen zijn rijk aan EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). De ontbrekende Omega die vaak onbenoemd blijft is DPA (docosapentaeenzuur).


DPA is vergelijkbaar met EPA, behalve dat ons lichaam twee keer zoveel in ons bloed kan opslaan omdat het minder actief (verbrand als energie (geoxideerd). DPA is niet alleen van belang voor de gezondheid van de hersenen en het hart maar speelt een allerbelangrijkste rol in de darm en het microbioom.


Ook al kunnen EPA, DHA en DPA afzonderlijk belangrijke voordelen bieden. Ons Omega-3-metabolisme is afhankelijk van de aanwezigheid van alle drie voor de beste resultaten. DPA vetzuur speelt een cruciale rol in de manier waarop ons lichaam EPA en DHA gebruikt.


Ons lichaam kan enkel kleine hoeveelheden DPA produceren. De wilde zalm is één van de rijkste DPA bronnen die de oceaan te bieden heeft. Onze wilde zalm olie is een full spectrum olie met 11 verschillende Omega-3 vetzuren waaronder Omega-7 en Omega-9 vetzuren en bevat maar liefst 9% DPA.bottom of page