top of page

De Omega-3 factor (2021)

De Omega-3-vetzuren die voorkomen in koud water vis, vooral EPA en DHA, spelen een belangrijke rol bij celmembranen, hersenontwikkeling, gezichtsvermogen en de gezondheid van het hart.


EPA, DHA en Omega-3 visolie hebben een gunstige invloed op veel mechanismen die ten grondslag liggen aan chronische ziekten, ontstekingsremmende eigenschappen. Het zijn voorlopers van hormonen en chemische boodschappers (Eicosanoïden), verlagen de bloeddruk en spelen een rol bij het verminderen van triglyceriden.

Je lichaam kan zelf EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) converteren vanuit Alpha-Liolenic Acid (ALA). ALA wordt daarom gezien als de essentiële component.


Voor ALA conversie naar EPA heb je Enzym D6D (Delta-6-Desaturase) nodig. Maximaal 5 procent kan met D6D worden omgezet naar EPA mits het enzym zijn werk goed kan doen (cofactoren). De omzetting naar DHA is < 0,5%. Heb je niet voldoende van het enzym, dan stopt het omzettingsproces.


Wanneer heb je extra Omega-3 nodig


Over het algemeen kan worden gesteld: des te meer je Omega-3 nodig hebt, des te minder je lichaam converteert. Heb je meer nodig dan normaal vanwege een bepaalde conditie, krijg je te weinig binnen of zet je lichaam wat je binnenkrijgt niet goed om (absorptie).


In deze gevallen heb je meer nodig en geconcentreerde koud water visolie met de EPA en DHA Omega-3 componenten, omringd met cofactoren, in een optimale hoge dosis en vorm die voor je werkt, kan uitkomst bieden.







bottom of page